Familie stamboom opzoeken

Opeens krijg je het idee om je familie stamboom op te zoeken. Meestal gebeurd zoiets op latere leeftijd. In ieder geval is je familie stamboom opzoeken een prachtige hobby maar wel zeer tijdrovend.

Enkele tips

Om niet te verdwalen in je enthousiasme, kun je beginnen met je eigen stamboom. Van vaderskant vraag je de officiële personalia. De gegevens die al op internet staan, beginnen vaak bij het overlijden van de grootvaders en grootmoeders.

Internet

Dit is hét belangrijkste begin. Vraag ook direct oude foto’s en scan die alvast. De familie kan dan de foto direct terug krijgen. Het zijn vaak dierbare foto’s, die ingelijst zijn. Men geeft die niet snel uit handen. Zo maak je jouw stamboom levendiger. Via Google kunt u uw familie stamboom opzoeken. Ook zie je dan wel eens dat, er al een ver familielid bezig is met dezelfde stamboom.

Gratis stamboomprogramma’s

Via Google kun je ook zoeken naar diverse stamboomprogramma’s. Zo heb je altijd de gegevens op je PC of Laptop staan. Maak wel een backup. Je hebt bijvoorbeeld Family Tree Builder, MyHeritage.nl en Aldfaer.nl.

Genealogieonline

Als je zover bent om je stamboom te publiceren, dan kan dat, gratis, op Genealogieonline.nl Veel plezier met familie stamboom opzoeken.