Familie stamboom

Een hobby kan zijn dat u besluit om uw familie stamboom te gaan maken cq op te gaan zoeken. Deze hobby is zeer tijdrovend en enigszins verslavend. Immers wilt u alle familie geheimen weten.

Hoe te beginnen

Om het niet te moeilijk te maken kunt u beginnen, met uw familie stamboom, bij vaderskant. Begin met de namen en geboortedata van uw grootouders, van vaders kant. Een tip is, om bij familie langs te gaan, voor foto’s uit de oude doos. Neem een scanner mee om deze foto’s direct op uw laptop te plaatsen. De familie is vaak huiverig om foto’s van dierbaren mee te geven.

Zoeken op internet

Steeds meer gemeenten plaatsen hun genealogisch archief op internet. Het grote voordeel hiervan is, dat u gegevens kunt zoeken vanuit uw “luie stoel”. Een begin kunt u maken op de website: www.genealogieonine.nl. Hier kunt u zoeken naar uw voorouders. Ook kunt u hier uw familie stamboom plaatsen.

Wiewaswie

Ook kunt u gegevens vinden op de website: www.wiewaswie.nl. Hier kunt u ook aktes inzien en of kopen. U kunt nog versteld staan wat u kunt vinden in de aktes. En zo wordt uw familie stamboom levendiger.