Mijn stamboom opzoeken

Op een dag besluit u om, mijn stamboom opzoeken

Hier komt meer bij kijken cq zoeken dan u denkt. Het is wel een prachtige ontdekking om uw voorgeslacht in beeld te brengen. Mijn stamboom opzoeken was voorheen een tijdrovende hobby. Tegenwoordig zijn er steeds meer gemeenten die genealogische gegevens op hun websites plaatsen.

Waar kunt u zoeken

Op internet kunt u veel informatie vinden met Google. Een hele bekende website is van www.wiewaswie.nl. (voorheen Genlias.nl) Ook is er voor de Friezen een genealogische website genaamd: www.alleFriezen.nl. En natuurlijk heeft Groningen aan zijn inwoners gedacht bij www.alleGroningers.nl.

Het lezen en inzien van aktes

Mijn stamboom opzoeken, kunt u op verschillende websites doen. Ook kunt u de originele aktes inzien en soms ook kopen. U zult versteld staan wat voor familiegeheimen u ontdekt. Veel informatie staat bij de huwelijkse bijlagen.
Op overlijdensaktes is vaak te lezen waaraan een overledene is overleden of op welke wijze. Dat kan een verdrinkingsdood zijn of een ongeluk. Gebeurtenissen die mogelijk  niet, meer, bekend zijn. Ook kunt u informatie krijgen bij www.genealogieonline.nl.