Stamboom onderzoek

Er komt eens een dag, dat u besluit om een stamboom onderzoek, van uw familie, te doen. Voor dat u met deze hobby begint, is het goed om te weten dat dit een tijdrovende bezigheid is. Het kan soms verslavend zijn.

Hoe te beginnen

Om te beginnen met uw stamboom onderzoek, is het gemakkelijker om te beginnen bij vaders kant. Begin met de personalia van uw grootouders. Ga met deze gegevens zoeken op de website van www.gegealogieonline.nl. Ook kunt u gaan zoek op www.wiewaswie.nl. (voorheen Genlias).

Inzien van aktes

Op genoemde websites kunt u originele aktes inzien en of kopen. U zal versteld staan wat voor familiegeheimen u kunt ontdekken. Kijkt u vooral bij de huwelijkse bijlagen en of de overlijdensaktes. Vaak leest u dat er al een kind was voor het huwelijk of dat er kinderen worden erkend. Dat er in een huwelijk vele kinderen zijn gestorven. Of dat een voorouder is verdronken of is gestorven aan de Spaanse griep. Zo gaat u een wondere wereld in bij uw stamboom onderzoek.

Plaatsen van uw stamboom

Het plaatsen van uw stamboom kan op voornoemde websites. Ook een gebruikersvriendelijk programma kunt u gratis maken bij: www.aldfaer.net. Deze website is erg nuttig bij uw stamboom onderzoek. Maak uw stamboom levendiger.